Trendikäs numero/kirjain -keksikakku


Nyt on Instagramissa jo jonkin aikaa pöyrinyt kauniita numero- ja kirjainkakkuja. Näissä kakuissa on erikoisuutena pohja. Se on tehtykin keksipohjaksi ja kermavaahtoon on lisätty vaniljakreemiä ja/tai mascarponea. Kaiken kruunaa runsas koristelu erilaisilla herkuilla.

Netistä löytää muutamia erilaisia reseptejäkeksipohjan tekoon. Tässä niistä on yksi. Pohja on maukas ja ihastuttavan rapsakka. Varmasti tämä onnistuisi valmiista murotaikinastakin paistetuista pohjista.

100g sokeria
200g hienoja vehnäjauhoja
200g mantelijauhoa
2rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
200g kylmää voita
1 kananmunan valkuainen

Laita kulhoon kuivat aineet. Lisää kuutioitu voi ja sekoita joko tehosekoittimen lapavispilällä tai käsin murumaiseksi. Lisää valkuainen ja sekoita taikina kiinteäksi palloksi. Laita kelmuun ja kylmään pariksi tunniksi.

Kaulitse taikina parin leivinpaperin välissä ja ota taikinalevystä kaksi (2) kirjainta tai numeroa sabluunan avulla. Kaulitseminen onnistuu parhaiten vain leivinpapereiden välissä, koska taikina on melko pehmeää ja sitä ei helposti saa pöydän pinnasta irroitettua. Siksi on hyvä kaulita se suoraan leivinpaperin päällä. Sabluunan käyttö on myöskin suositeltavaa, jotta kuviot ovat varmasti samankokoisia.
Paista 175 asteessa noin 10-12 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä ennen täyttöä ja käsittele varovasti. Ne hajoavat helposti. 

C niinkuin Confetti

Täyte:
5dl vispikermaa
200g mascarponea
1dl sokeria
(vaniljasokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää mascarpone ja viimeiseksi vaniljakreemi. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on iso pyöreä tylla. Vaahto kannattaa pursottaa samantien, koska vaniljakreemi jähmettää vaahdon melko nopeasti.
Laita toinen keksipohja tarjoilualustalle. Pursota pieniä samankokoisia palloja koko pohja täyteen. Aseta päälle toinen pohja ja pursota samoin. 
Viimeistele erilaisin koristein (macarons, marenki, vaahtokarkki, tuoreet marjat ja hedelmät, syötävät kukkaset)


Kommentit

  1. Hei! Tämä kiinnostaisi tehdä, mutta mietityttää tuo kakun leikkaavuus. Onko tuo siis enemmän kuin kakkua kuin keksiä leikkaisi? Hajoaako pohja murusiksi? Itse ajattelen että tuo voisi olla hyvää esim whoopie-taikinasta, jolloin sitä olisi miellyttävämpi syödä, mutta en tiedä pysyisikö se kasassa niin isossa koossa..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti