Piparinen kinuskikakku


Tämä kakku on Kinuskikissan kehittelemä ja tehty aikanaan isoon Dahlia-vuokaan. Se on kuitenkin melko iso, joten Pieni kukka-reunavuoka soveltuu loistavasti pienemmän kinuskisen piparikakun tekoon.

Piparinen kinuskikakku

pohja:
120g pipareita
50g voita

piparkakkutäyte:
3 liivatetta
2dl kuohukermaa
0,5dl sokeria
200g piparkakkurahkaa
2 valkuaista 

kinuskikiille:
2 liivatetta
1,35dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria

kermapursotus:
1,5dl vispikermaa
3rkl sokeria

Murskaa piparit. Sulata voi ja sekoita se piparimurskaan.
Aseta pieni kukka-vuoka tarjoilualustalle. Kaada pohjalle keksimuru ja painele se tiiviisti tasaiseksi.
Laita jääkaappiin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka ja kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti.
Kiehauta pieni tippa vettä ja sulata siihen liivatelehdet (3kpl). Kaada liivate seos ohuena nauhana kerma-valkuaisvaahtoon. Sekoita varovaisesti tasaiseksi ja kaada piparipohjan päälle. Tasoita ja laita hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.

Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä seosta 5-10 minuuttia ja sulata sitten siihen liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi aina välillä sekoittaen. Kaada kinuskikiille täytteen päälle ja anna hyytyä 2 tuntia.

Irrota kakku vuoastaan. Voit käydä veitsellä vuoan reunat varovasti läpi, jotta kakku on irti ja sitten saat helposti reunavuoan nostettua kakusta pois.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Laita pursotinpussiin, leikkaa pussiin pieni reikä päähän ja pursota koristeellinen reuna.

Kommentit