lauantai 11. marraskuuta 2017

Vadelmainen mokkapala-kakku


 Vadelmainen mokkapala-kakku

3 munaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta (Oboy)
2dl maitoa
200g sulatettua voita

täyte:
4dl vispikermaa
1rsa vadelmahyydykejauhetta
(vadelmia)

kuorrutus:
50g sulatettua voita
5rkl vahvaa kahvia
3-4rkl kaakaojauhetta
4dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Ohjeesta tulee pellillinen mokkapaloja.
Tämä kakku on tehty Pieni kukka-reunavuoan avulla ja sitä varten kannattaa paistaa tuo pohja normaalisti pellillä. Valmiista pohjasta saa otettua 3 palaa kukka-reunavuoalla.

Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita vadelmahyydykejauhe 1dl:n kylmää vettä ja kaada se kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Aseta pieni kukka-reunavuoka tarjoilualustalle. Laita sen pohjalle ensimmäinen kakkupala. Kostuta halutessasi hiukan mehulla. Laita puolet vadelmamousse-täytteestä. Aseta toinen kakkupala, kostuta ja levitä loput moussesta. Laita viimeiseksi kolmas kakkupala ns. kanneksi. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

Ota kakku jääkaapista ja irroita reunavuoka. Voit käydä varovasti esim. ruokailuveitsen avulla reunat läpi, näin kakku irtoaa helpommin.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada kuorrute heti kakun päälle ja levitä. Anna kuorrutteen valua hiukan reunoillekin. Koristele halutessasi koristerakeilla ja nonparelleilla.

Vinkki! Erityisen koristeen saat tähtisädetikuista




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti