Mustikka-vaniljakakku itsenäisyyspäivään
(noin 8-10 henkilölle)
Pohja
1 kananmuna
3 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja
Mustikkamousse
100 g mustikkaa
2 liivatelehteä
3 rkl mustikkamehua
1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
Vaniljamousse
2 dl maitoa
1 dl sokeria
2 keltuaista
2 vaniljatankoa
4 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
Kuorrute
Pohjan valmistaminen: Vatkaa
kananmuna ja sokeri keskenään paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon
perunajauho ja sekoita taikina hyvin. Levitä taikina leivinpaperin päälle
uunipellille pyöreäksi (halkaisija noin 25 cm) levyksi. Paista 160
asteessa noin 10 minuutin ajan. Poista jäähtyneestä kakkupohjasta leivinpaperi
pohjasta ja leikkaa kakkupohjasta noin 12 cm pyöreä pala.
Mustikkamoussen valmistaminen: Sulata
pakastemustikat ja paseeraa eli painele mustikat siivilän läpi. Laita
liivatteet likoon kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi. Purista liivatteista
vesi pois ja kuumenna mustikkamehu kiehuvaksi. Lisää pehmeät liivatteet mehun
joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivatemehu mustikkasoseen joukkoon ja
sekoita.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita
mustikkaseoksen joukkoon. Kun mousse on tasaista lusikoi se cake pops- eli
kakkutikkarimuottiin tai tähän muottiin. Nosta muotti pakastimeen
ainakin parin tunnin ajaksi.
Vaniljamoussen valmistaminen: Mittaa maito,
sokeri ja keltuaiset kattilaan. Leikkaa vaniljatangot pitkittäin ja raaputa
niistä vaniljan siemenet pois. Lisää kattilaan muiden ainesten joukkoon vielä
vaniljatangon palat ja siemenet.
Laita liivatelehdet likoon kylmään
veteen 5-10 minuutin ajaksi. Kuumenna seosta kattilassa, kunnes se saostuu ja
kuumenee lähes kiehuvaksi. Lisää kiehuvan kiisselin joukkoon kylmästä vedestä
puristetut liivatteet ja sekoita hyvin, jotta liivatteet sulavat kunnolla.
Kaada seos viileään kulhoon ja nosta jäähtymään viileään paikkaan. Sekoittele
aina välillä vaniljakiisseliä sen jäähtyessä.
Kun vaniljakiisseli on jäähtynyt
huoneenlämpöiseksi, vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita lopuksi vispikerma
vaniljakiisselin joukkoon.
Kakun kasaaminen: Öljyä vuoka
paperilla pyyhkien. Ripottele päälle tomusokeria. Kaada vaniljamousse Bombee-vuokaan. Ota mustikkamousse pois pakastimesta
ja yhdistä aina kaksi puolipalloa keskenään kokonaiseksi palloksi. Työnnä
pallot vaniljamoussen sisään, jokaiseen vuoan osioon.
Paina lopuksi kakkupohja täytteen
päälle. Suojaa vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Nosta kakkuvuoka pakastimeen
vähintään neljän tunnin ajaksi.
Kun kakku on kunnolla jäätynyt
pakastimessa, ota se pois. Levitä silikonivuokaa joka puolelta hieman ja kumoa
kakku vuoan kanssa tarjoiluastialle. Levitä vuokaa niin, että saat kakun
kokonaan pois vuoan sisältä.
Lämmitä suklaa spray (suklaasuihke) noin
25-30 asteiseksi lämpimässä vedessä. Kun suklaa spray on lämmennyt tarpeeksi,
ravista purkkia hyvin. Suihkuta kakku kauttaaltaan noin 20-30 cm päästä
kakusta, jotta koko kakku saa kauniin valkoisen kerroksen päälleen. Voit suojata tarjoiluastiaa leivinpaperisuikaleilla
suihkuttaessasi kakkua.
Minä koristelin kakun vielä sokerimassasta tekemälläni pallolla, jonka
koristelin syötävällä kullalla. Koristepallon lisäksi
ripottelin kakun päälle valkoisia sokerihelmiä.
Vinkki! Jos sinulta ei
löydy cake pops-muottia tai muuta vastaavaa, voit hyvin jäädyttää
mustikkamoussen silikonisesssa jääpalamuotissa tai isompana levynä noin 12 cm
pyöreässä irtopohjavuoassa tai pienessä silikonisessa kakkuvuoassa. Jos teet
mustikkamoussesta isomman levyn, niin pakasta levy ja paina se yhtenä levynä
vaniljamoussen sisään.
Kommentit
Lähetä kommentti