maanantai 6. marraskuuta 2017

Pullahiiren Mustikka-vaniljakakku itsenäisyyspäivään


Mustikka-vaniljakakku itsenäisyyspäivään
(noin 8-10 henkilölle)

Pohja
1 kananmuna
3 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Mustikkamousse
100 g mustikkaa
2 liivatelehteä
3 rkl mustikkamehua
1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria

Vaniljamousse
2 dl maitoa
1 dl sokeria
2 keltuaista
2 vaniljatankoa
4 liivatelehteä
3 dl vispikermaa

Kuorrute

Pohjan valmistaminen: Vatkaa kananmuna ja sokeri keskenään paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon perunajauho ja sekoita taikina hyvin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille pyöreäksi (halkaisija noin 25 cm) levyksi. Paista 160 asteessa noin 10 minuutin ajan. Poista jäähtyneestä kakkupohjasta leivinpaperi pohjasta ja leikkaa kakkupohjasta noin 12 cm pyöreä pala.

Mustikkamoussen valmistaminen: Sulata pakastemustikat ja paseeraa eli painele mustikat siivilän läpi. Laita liivatteet likoon kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi. Purista liivatteista vesi pois ja kuumenna mustikkamehu kiehuvaksi. Lisää pehmeät liivatteet mehun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivatemehu mustikkasoseen joukkoon ja sekoita.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita mustikkaseoksen joukkoon. Kun mousse on tasaista lusikoi se cake pops- eli kakkutikkarimuottiin tai tähän muottiin. Nosta muotti pakastimeen ainakin parin tunnin ajaksi.

Vaniljamoussen valmistaminen: Mittaa maito, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Leikkaa vaniljatangot pitkittäin ja raaputa niistä vaniljan siemenet pois. Lisää kattilaan muiden ainesten joukkoon vielä vaniljatangon palat ja siemenet.

Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi. Kuumenna seosta kattilassa, kunnes se saostuu ja kuumenee lähes kiehuvaksi. Lisää kiehuvan kiisselin joukkoon kylmästä vedestä puristetut liivatteet ja sekoita hyvin, jotta liivatteet sulavat kunnolla. Kaada seos viileään kulhoon ja nosta jäähtymään viileään paikkaan. Sekoittele aina välillä vaniljakiisseliä sen jäähtyessä.

Kun vaniljakiisseli on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita lopuksi vispikerma vaniljakiisselin joukkoon.

Kakun kasaaminen: Öljyä vuoka paperilla pyyhkien. Ripottele päälle tomusokeria. Kaada vaniljamousse Bombee-vuokaan. Ota mustikkamousse pois pakastimesta ja yhdistä aina kaksi puolipalloa keskenään kokonaiseksi palloksi. Työnnä pallot vaniljamoussen sisään, jokaiseen vuoan osioon.

Paina lopuksi kakkupohja täytteen päälle. Suojaa vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Nosta kakkuvuoka pakastimeen vähintään neljän tunnin ajaksi.

Kun kakku on kunnolla jäätynyt pakastimessa, ota se pois. Levitä silikonivuokaa joka puolelta hieman ja kumoa kakku vuoan kanssa tarjoiluastialle. Levitä vuokaa niin, että saat kakun kokonaan pois vuoan sisältä.



Lämmitä suklaa spray (suklaasuihke) noin 25-30 asteiseksi lämpimässä vedessä. Kun suklaa spray on lämmennyt tarpeeksi, ravista purkkia hyvin. Suihkuta kakku kauttaaltaan noin 20-30 cm päästä kakusta, jotta koko kakku saa kauniin valkoisen kerroksen päälleen. Voit suojata tarjoiluastiaa leivinpaperisuikaleilla suihkuttaessasi kakkua.
  


Minä koristelin kakun vielä sokerimassasta tekemälläni pallolla, jonka koristelin syötävällä kullalla. Koristepallon lisäksi ripottelin kakun päälle valkoisia sokerihelmiä.

Vinkki! Jos sinulta ei löydy cake pops-muottia tai muuta vastaavaa, voit hyvin jäädyttää mustikkamoussen silikonisesssa jääpalamuotissa tai isompana levynä noin 12 cm pyöreässä irtopohjavuoassa tai pienessä silikonisessa kakkuvuoassa. Jos teet mustikkamoussesta isomman levyn, niin pakasta levy ja paina se yhtenä levynä vaniljamoussen sisään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti