Teemajuhlat: Unicorn eli yksisarvinen


Yksisarviskakut ovat olleet suosiossa jo tovin eikä vielä näy loppua buumille. Mekin pidimme teeman mukaiset juhlat ja tarjottavat tehtiin siihen sopiviksi.


Yksisarviskeksit

200g voita
2,5dl sokeria
2 munaa
6dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1/4 tl leivinjauhetta

koristeluun
Royal icing-kuorrutetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri sekä leivinjauhe. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin lepäämään hetkeksi n.30min. Taikinaa on helpompi kaulita, kun se on kylmää.
Kaulitse taikina ohueksi, ota muotilla palat irti ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. 
Jos keksissä on ohuita osia (kuten yksisarvisen jalat), seuraa ettei ne pääse tummumaan liikaa/palamaan. Anna keksien jäähtyä ennen koristelua. Voit tehdä taikinasta myös pilven muotoisia keksejä.

Ota Renshaw:n royal icingia noin 1dl toiseen kulhoon ja lisää siihen vettä kunnes saat seoksesta juoksevampaa. Se ei kuitenkaan saa olla liian löysää. Laita kuorrute sitten pursotinpussiin ja koristele keksit. Anna pinnan kuivua ennen maalaamista. Maalaamiseen voit käyttää pastavärejä tai tomuvärejä. 



Voit tehdä itse hauskan yksisarvis-koristeraesekoituksen. Käytä hyödyksi valmiita koristerakeita kuten sokerihelmiä ja lisää sitten itse tehdyt pikkutähdet ja yksisarvisen sarvet. Tällä seoksella on kiva koristella mm. muffinit. Pienet tähdet on tehty tällä muottisetillä.


Jos et halua tehdä massakakkua/yksisarvisen sarvi kakkua, on tämä kaunis kermakakkukin upea. Levitä eriväristä kermavaahtoa (valkoista, pinkkiä, vaaleansinistä) epätasaisesti kakun reunaan ja siloita se sitten palettiveitsellä. Värit levittyvät hauskasti. Koristeeksi voit tehdä helppoja serpentiinejä pyörittelemällä sokerimassasuikaleita esim. pillin ympärille. Tämän koristeluun sopii myös hyvin itsetehty koristerae-sekoitus.

Yksisarviskoriste on tehty kukka- ja muotoilumassasta. Se on kaulittu n.0,5cm paksuiseksi levyksi ja siitä on otettu muotilla yksisarvinen irti. Se on kuivatettu ja sitten koristeltu kultaisella koristejauheella. Sen voisi myös maalata upeilla Rolkem efektisävyillä.


Lisää juhla- ja kattaustarvikkeita yksisarvisteemaan löydät täältä.

Kommentit