torstai 18. toukokuuta 2017

Maailman paras raparperipiirakka


Maailman paras raparperipiirakka

2dl piimää
1,5dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
n.3dl vehnäjauhoja
  ½ rkl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
päälle:
  4-6 raparperin vartta pilkottuna
n. 1dl sokeria
1tl kardemummaa
Leikkaa pestyt raparperin varret pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää niiden joukkoon sokeri ja kardemumma. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Kaada raparperipalojen joukkoon tullut neste pois ja ripottele palat taikinan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä, nauti joko pelkästään tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti