maanantai 15. toukokuuta 2017

Itsetehty lakusalmiakkijäätelö


Itsetehty lakusalmiakkijäätelö maistuu syntisen hyvältä. Et tarvitse montaa raaka-ainetta etkä jäätelökonetta tämän herkun valmistamiseen.

Lakusalmiakkijäätelö 1L

5dl vispikermaa
1tlk kondensoitua maitoa
2-3 rkl Sokea Susi lakritsijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito sekä lakritsijauhe. Voit lisätä jauhetta, jos tahdot vahvemman lakun maun jäätelöön.
Kaada litran astiaan pohjalle kerros jäätelömassaa, lusikoi lakusalmiakkipastasta ohuita juovia massan päälle, kaada taas jäätelömassaa jne. Kaada viimeiseksi jäätelömassaa ja ripottele pinnalle salmiakkirouhetta. Laita kansi astiaan ja pakasta yön yli.

Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Se pehmentää jäätelöä sopvasti ja suutuntuma on samettinen. Koristele vielä jäätelöannos lakusalmiakkipastalla tai tavallisella lakukastikkeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti