Kakkukuva omasta kuvasta, Equestria Girls my little pony


Tämän hetken yksi suosituimmista tyttöjen teemajuhlista on My little pony. Meiltä löydät teemaan sopivat kattaustarvikkeet, hauskat vaahtokarkkitikkarit ja nyt saat myös tilattua mistä tahansa kuvasta kakkukuvan.

Equestria girls täytekakku
n.30 hlölle

pohja:
10 kananmunaa
gluteenittomia jauhoja
sokeria
(1,5tl leivinjauhetta)

täyte:
8dl laktoositonta vispikermaa
1prk vaniljarahkaa
1,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2dl survottuja pakastemansikoita
14 liivatelehteä

kostutukseen n.2dl mehua tai limua

kuorrutus:
8 dl laktoositonta vispikermaa
1dl sokeria
pastavärejä (pinkki, keltainen ja taivaansininen)

Valmista ensin pohja. Asettele neliö reunavuoka suorakaiteen muotoiseksi, noin 30cm pitkäksi pellin ja leivinpaperin päälle. Voitele vuoan reunat.
Pohja on tehty lasi-menetelmällä eli tarvitset useamman saman kokoisen juomalasin.
Riko kananmunat lasiin (laseihin) ja laita toisiin laseihin saman verran sokeria sekä saman verran jauhoja kuin munista tuli. Eli jos munia on kahden lasin verran, laita sokeria kahteen lasiin ja jauhoja kahteen lasiin. Lisää  halutessasi leivinjauhe jauhojen joukkoon.
Kaada munat ja sokeri kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten jauhot varovaisemmin sekoittaen. Kaada voideltuun reunavuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä kakkutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä.

Anna kuuman kakkupohjan levätä noin 15 minuutin ajan vuoassaan ennen kuin kumoat sen alustalle jäähtymään. Voit paistaa kakkupohjan jo muutamia päiviä ennen täyttöä. Se säilyy huoneenlämmössä suojattuna (ettei kuivuisi).

Voit täyttää kakun juhlia edeltävänä päivänä. 
Aseta neliö reunavuoka alustan päälle ja vuoraa se kauttaaltaan tuorekelmulla niin että kelmua tulee reilusti vuoan reunojan yli.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita ensimmäinen osa reunavuoan pohjalle. Kostuta sitä hiukan mehulla.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahka, vaniljasokeri sekä survotut mansikat. Kiehauta pieni määrä vettä (0,5dl) ja lisää siihen liivatelehdet. Kaada se viimeiseksi mansikkatäytteeseen. Sekoita mousse hyvin.
Kaada puolet täytteestä ensimmäisen kakkupohjapalan päälle. Laita sitten toinen pohjapala, kostuta kevyesti ja lisää loput mansikkamoussesta siihen. Lopuksi laita kakkupohjan viimeinen (kolmas) osa moussen päälle, kostuta hiukan ja käännä tuorekelmun suikaleet pohjan päälle. 
Nosta täytetty kakku jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.

Koristelu:

Ota kakku jääkaapista ja kumoa se tarjoilualustalle poistaen tuorekelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja jaa se kolmeen osaan. 
Sivele ensin ohut kerros kermavaahtoa kakun pintaan (ei värjättyä kermaa).
Värjää sitten nuo kolme osaa kermaa, yksi vaaleanpunaiseksi, toinen vaaleansiniseksi ja kolmas vaaleankeltaiseksi. 
Ota Wiltonin 3-osainen liitin ja laita sen jokaiseen osaan oma pursotinpussi. Katso liittimen käyttöohjevideo täältä. Kakussa on käytetty Wiltonin 1M-tyllaa.
Pursota kakun reuna haluamallasi tavoin. Koristele marengein.
Aseta viimeiseksi valmis kakkukuva kakun pintaan, 1-2 tuntia ennen tarjoilua.
Älä pidä kakkua kuvun alla sillä se kerää kosteutta ja kakkukuva sulaa nopeasti.

Kommentit