tiistai 22. maaliskuuta 2016

Pääsiäispupun herkkudonitsit ja porkkanamansikat


Pääsiäispupun herkkudonitsit
12kpl

2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
1prk sitruuna-lime rahkaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

kuorrutukseen:

vettä
keltaista pastaväriä
syötäviä koristeita, porkkanat
valkoista candy meltsiä
oranssia pastaväriä
nonparelleja

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää margariini, rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Viimeiseksi lisää sitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pursotinpussiin. Sen avulla täytät voidellut donitsi-vuoan kolot helposti. 
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
Jäähdytä donitsit ennen kuorrutusta.

Lisää makutomusokeriin vettä, jotta saat kuorrutteen juoksevaksi. Lisää pastaväri viimeisenä.
Sulata candy melts mikrossa pussin ohjeen mukaan ja värjää se oranssiksi.
Dippaa donitsit kuorrutteissa (osa tomusokeri-vesi ja osa candy melts) ja koristele valmiilla koristeilla.





Nämä "porkkanat" maistuvat varmaan ronkelimmallekin pupulle.
Dippaa mansikoita oranssiksi värjättyyn candy meltsiin ja anna kovettua huoneenlämmössä (noin 5-10min.) Sulata sitten vielä desin verran Karamelli omena-meltsejä ja kaada seos pieneen pursotinpussiin. Pursota/spritsaa ohutta nauhaa mansikoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti