keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Salted caramel fudge


Uusilla, mahtavilla makutomusokereilla teet helposti maistuvia herkkuja. Tomusokeri toimii ihan tavallisen tomusokerin tapaan, mutta sisältää makua. Kaikki muut värit ovat valkoisia paitsi Jaffa Twist, joka on suklaanruskea. Näitä voi käyttää fudgeihin, marenkeihin, kahvikakkujen kuorrutukseen, mokkapalojen kuorrutukseen, ihan mihin vain tavallisen tomusokerin sijasta.

Salted Caramel Fudge

1tlk kondensoitua maitoa
450g makutomusokeria Salted caramel
115g voita

Laita kaikki ainekset laakeaan teflonpohjaiseen kattilaan tai pannuun. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut. Lisää lämpöä ja keitä seosta kokoa ajan sekoittaen 10-15 minuuttia. Seos on valmis kun sen lämpötila on 118 astetta. Voit testata seoksen valmiuden myös pehmeä kuula kokeella. Pudota tippa seosta kylmään veteen, jos tipasta muodostuu pehmeä kuula, on se valmista. Seoksen tulee olla paksua.

Vuoraa neliönmallinen vuoka leivinpaperilla ja kaada seos siihen tasaisesti. Anna jähmettyä ennen leikkaamista paloiksi. Kannellinen vuoka on kätevä fudgen säilytyksessä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti