Pääsiäisen herkkuja; porkkanakääretorttu



Porkkanakääretorttu

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
2rkl öljyä
2-3 porkkanaa raastettuna

täyte:
400g sitruunatuorejuustoa
1dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori

Valmista ensin pohja vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten öljy sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Viimeiseksi kääntele varovasti joukkoon porkkanaraaste. Raaste kannattaa tehdä erittäin pieneksi. Kaada taikina pellille leivinpaperi päälle ja paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia.

Kumoa paistunut kääretorttulevy heti uunista oton jälkeen toisen, sokeriroidun leivnpaperin päälle ja poista levyn pohjasta uunissa ollut leivinpaperi. Kääri sitten saman tien torttulevy rullalle kostean keittiöpyyhkeen kera siten että sekä leivinpaperi että tuo keittiöpyyhe rullaantuvat levyn kanssa. 
Anna rullan jäähtyä noin 10-15 minuuttia.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää sokerit. Raasta hyvin pesty sitruuna ja lisää kuoriraasta tuorejuustoon.

Avaa jäähtynyt kääretortturulla varovaisesti. Poista keittiöpyyhe, mutta jätä levy vielä leivinpaperille.
Levitä tuorejuustotäyte lähes koko levylle. Jätä levyn yläreunasta noin 3-4cm ilman täytettä, jotta se ei pursua rullattaessa. Täytettä jää yli, jolla voi kuorruttaa tai koristella valmiin kääretortun.
Aloita rullaaminen leivinpaperin avulla alareunasta ja kääri levy tiukaksi rullaksi. Kääri vielä ympärille leivinpaperi ja varmista, että saumakohta on rullan alla. Laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.

Poista kääretortusta leivinpaperi ja koristele pursottamalla täytettä kääretortun pintaan. Pursotuksessa on käytetty Wiltonin 1M-tyllaa
Viimeistele hauskoilla coctailtikuilla.


Pääsiäisenä ovat puput liikkeellä mussuttaen porkkanoitaan.
Porkkanapussiin voi laittaa oikeita porkkanoita, popcornia tai mitä vaan. Söpöt pupun korvat sopivat niin isoille kuin pienillekin pupuille.

Kommentit